Waarom een Loop door Houten?

Een aantal enthousiaste Houtense lopers zagen in 2004 dat overal in Nederland loopevenementen georganiseerd werden. Houten kende ook veel lopers en door de opbouw van de bevolking een groot potentieel aan lopers, en Houten is door zijn bijzondere infrastructuur met vrije fietspaden ook zeer geschikt om gastheer te zijn van een volwassen loopevenement. Vandaar het initiatief om in Houten een jaarlijks loopevenement voor jeugd en volwassenen te organiseren (elke 2e vrijdag in de maand juni). Een evenement dat past in het dorp. In 2016 is door de groei van Houten-zuid het parcours aangepast en zijn zowel Het Plein als het Castellum in de route opgenomen.

De doelstelling van dit evenement is om een leuk en gezellig evenement tot stand brengen , waarbij plezier voor het lopen voor jeugd en volwassenen centraal staat. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor Houtenaren om het dorp en haar inwoners beter te leren kennen en meer saamhorigheid te creƫren in een ontspannen sfeer. Tot slot wordt ernaar gestreefd meer mensen aan het lopen te krijgen door de drempel laag te houden.

Uitgangspunt is dat de jeugd voor een symbolisch bedrag kan inschrijven. Door de uitstraling van ons evenement (gezelligheid voorop) voelt iedere deelnemer zich niet genoodzaakt toptijden te lopen of dure loopkleding aan te schaffen. Goede schoenen zijn uiteraard wel een must.